Pozitív toborzás/kiválasztás

“A HR a lehetőségek művészete.”

Tanácsadási folyamatainkban pozitív szemlélettel segítjük a toborzási, kiválasztási, kompetencia kibontakoztatási folyamatokat. Képezzük a HR munkatársakat és a szervezetben felmerülő kérdésekre méréssel megalapozott egzakt választ adunk. Fókuszálunk a vezetői igények, szervezeti sturktúra és HR összhang megteremtésére.

A jövő munkáltatója új értékajánlattal alakítja munkavállalói körét. A vezetők három fő szempontot tartanak szem előtt a szervezeti kultúra kialakításánál: Fejlődés; Kapcsolatok; Hatás. Abban a szervezeti kultúrában, ahol az említett szempontok meghatározzák a kultúrát mind a vezetők, mind a munkatársak jobban érzik magukat, elkötelezettebbek és eredményesebbek. A munkahelyen megjelenik a valódi egyéni cél, az önmegvalósítás, mindezt a szervezeti célok elérése közben teszik.

 

Pozitív recruitment eszköztárunk azon túlmenően, hogy a kiválasztás, toborzásban a szakmai kompetenciák meglétére fókuszálunk, támogatást nyújt a szervezetbe illeszkedő, energizáló, inspiráló munkatársak kiválasztásában, továbbá az új munkaerő beintegrálásában.

/upload/files/200/lide1-5951.jpg

Lehetőségek a szervezetekben:

  1. Célok megvizsgálása, újradefiniálása, hogy láthatóvá váljon, a munkatársak célorientáltak munkájukban.
  2. Szervezeti bizalom és átláthatóság növelése, ahol hibázni elfogadott és a nehéz kérdéseket, dolgokat is ki lehet mondani.
  3. Olyan toborzási, kiválasztási szemlélet, ahol a fejlődés (növekedési szemlélet/growth mindset), a kapcsolatok és a hatás hangsúlyt kap.

Lehetőségek a toborzás/kiválasztás során:

  1. Megtalálni azokat a jelölteket, akik növekedési szemlélettel, kiemelkedő szociális készségekkel járulnak hozzá a szervezeti kultúra fenntartásához és javításához.
  2. A szervezeti onboarding újragondolásával gyorsabb és eredményesebb beilleszkedés, az egyéni célok figyelembe vételével és az egyediség megtartásával.
  3. Láttatni, tudatosítani a rövid és hosszú távú hatást az egyén és a szervezet szintjén.

Friss blogbejegyzések

Autentikus vezető kérdőív

2019-05-17

Az Autentikus vezető kérdőív kitöltését követően választ kaphatsz arra, hogy hol tartasz a vezetői úton.  


A kérdőívet következményektől mentes módon tudod kitölteni, mely - a főbb adatokat leszámítva - 30 kérdésből áll, nagyjából 10 percet vesz igénybe. 


Az eredményt 24 órán belül az általad megadott e-mail címre küldjük meg.

A workshop that truly transforms!

2017-06-20

Gyula Hegedus (RockStarOfYourLife.com)

Az a legfontosabb, hogy boldog légy kisfiam

2017-05-12

Szülőként a fiamért is tanulom a pozitív pszichológia eszköztárát.

Vélemények

Beck Attila

2017-04-02

"Sokat adott nekem magánemberként a képlet megfordítása: légy boldog a jelenben, aztán már jön a siker..."


 


Beck Attila
Program Menedzsment Központvezető, Magyar Telekom